Home  Home
 Toerisme  Toerisme 

 <font color=C00000>Nieuws</font>  Nieuws
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Reviews  Reviews
 Links  Links
 Contact  Contact
 Sitemap  Sitemap
 Blogs  Blogs
Weer in Oezbekistan
Click for Tasjkent, Oezbekistan Forecast
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan.

Oezbekistan.nl - English Oezbekistan.nl - Turks  home | sitemap | contact   
Oezbekistan (Uzbekistan) is een land in Centraal-AziŽ. Oezbekistan grenst aan Kazachstan, KirgiziŽ, Tadzjikistan, Afghanistan en Turkmenistan.
Nieuws (11)
OKT
04
In Centraal-AziŽ - Linda Otter
 Geen reacties  4.056 keer gelezen

Een reis langs tradities en godsdiensten

Na de val van de Sovjet-Unie viel het communistische rijk uiteen in vele republieken. In het hart van AziŽ, nabij brandhaarden als Irak, Iran, Afghanistan en Pakistan, kregen landen als Oezbekistan, KirgiziŽ en Tadzjikistan hun plek op de wereldkaart terug. Zes maanden lang reisde journalist en schrijfster Linda Otter door deze voormalige Sovjetrepublieken. Ze trok via de steppen van KirgiziŽ naar Oezbekistan en liftte door het Pamirgebergte in Tadzjikistan. Wildwestkapitalisme gaat in deze landen hand in hand met de opbloei van traditie en religie.

Tradities als het ontvoeren van vrouwen zijn weer aan de orde van de dag, net als polygamie en Koranles in het Arabisch. Otter belandt in bordelen, portretteert feministen en intellectuelen en ontmoet imams, gekidnapte vrouwen en  smokkelaars. Ook de aanhangers van een sjiitische sekte die Fatima Ė de dochter van Mohammed Ė vereren, kruisen haar pad. Linda Otter laat haar hoofdpersonen en lezers bespiegelingen maken over religie, cultuur en de rechten van de vrouw in het nieuwe Centraal-AziŽ.

'Wie geÔnteresseerd is in het dagelijks leven van gewone mannen en vooral vrouwen in Centraal-AziŽ op het breukvlak van traditie en moderniteit kan terecht bij Linda Otter. In In Centraal AziŽ schrijft zij verdienstelijk over veelal spontane ontmoetingen met inwoners van KirgiziŽ, Oezbekistan en Tadzjikistan.' Olaf Tempelman - de Volkskrant

Linda Otter (1966) werkt in ItaliŽ als correspondent van onder meer Elsevier. In 2005 verscheen Italiaanse geheimen, dat genomineerd werd voor de Bob den Uyl Prijs. Otter studeerde journalistiek in Utrecht en kunst en cultuurgeschiedenis in het Spaanse Granada. Ze werkte als correspondent in Suriname en publiceerde tien jaar lang in het reiskatern Traject van
de Volkskrant
.

Bindwijze:  Paperback
Pagina's:  400
ISBN:  9789045007892
Prijs:  Ä 19.90
Verschenen:  Augustus 2009
Catalogus:  Voorjaar 2009 Bron: http://www.uitgeverijatlas.nl/result_titel_pers.asp?id=2357

 04-10-2009 

Terug


Reacties

Geen reactie gevonden

Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer